Kakpolicy

Senast uppdaterad: 25 maj 2018

Denna kakpolicy förklarar hur webbplatser som drivs inom koncernen Dorel Juvenile (hädanefter ”vi” eller ”oss”) (och i vissa fall, kan drivas tillsammans med en av våra distributionspartner) använder kakor och liknande tekniker för att känna igen dig när du besöker våra webbplatser (”Webbplatser”).  Den förklarar vad dessa tekniker är och varför vi använder dem, samt dina rättigheter att kontrollera vår användning av dem.

Vad är kakor?

Kakor är små datafiler som placeras på din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats.  Kakor används i stor utsträckning av webbplatsägare för att få deras webbplatser att fungera, eller fungera mer effektivt, samt för att få information. 

Kakor som ställs in av webbplatsägaren (i detta fall Dorel Juvenile) kallas ”förstapartskakor”.  Kakor inställda av andra parter än webbplatsägaren kallas ”tredjepartskakor”.  Tredjepartskakor möjliggör tredje parts olika funktioner som tillhandahålls på eller via webbplatsen (t.ex. reklam, interaktivt innehåll och analyser).  Parter som ställer in dessa tredjepartskakor kan känna igen din dator både när den besöker webbplatsen i fråga samt när den besöker vissa andra webbplatser. 

Varför använder vi kakor?

Vi använder första- och tredjepartskakor av flera anledningar. Vissa kakor krävs av tekniska skäl för att våra Webbplatser ska fungera, och vi kallar dessa ”viktiga” eller ”helt nödvändiga” kakor. Andra kakor gör det möjligt för oss att spåra och rikta in oss på våra användares intressen att utöka upplevelsen på våra Webbplatser.   Tredje parter använder kakor på våra Webbplatser för reklam, analys och andra ändamål.  Detta beskrivs i detalj nedan.

De specifika första- och tredjehandskaktyperna som placeras på våra Webbplatser och vad de gör beskrivs i tabellen nedan (observera att de specifika kakorna som placeras kan variera beroende på den specifika Webbplatsen du besöker):

Typ av kaka

Vem placerar dessa kakor

Hur du vägrar att acceptera kakor

Nödvändiga webbplatskakor: Dessa kakor är helt nödvändiga för att förse dig med tjänster som är tillgängliga via våra Webbplatser och för att använda dess funktioner, som tillgång till säkra delar.

Eftersom dessa kakor är helt nödvändiga för att Webbplatserna ska fungera, kan du inte vägra att acceptera dem.

Du kan blockera eller ta bort dem genom att ändra inställningarna i din webbläsare, se anvisningarna i avsnittet ”Hur kan jag kontrollera kakor?”.

Prestanda-, funktions-, anpassnings- och analyskakor Dessa kakor används för att förbättra våra Webbplatsers prestanda och funktion, men är inte nödvändiga för att använda dem. Utan dessa kakor kan dock vissa funktioner (som filmer och säkra inloggningsdelar) bli otillgängliga. De kan även användas i samlad form för att hjälpa oss förstå hur våra Webbplatser används eller hur effektiva marknadskampanjer är, eller för att hjälpa oss att anpassa våra Webbplatser för dig. 

Följ anvisningarna i avsnittet ”Hur kan jag kontrollera kakor?” för att vägra dessa kakor.

Reklamkakor: Dessa kakor används för att göra reklammeddelanden mer relevanta för dig. De utför funktioner som att förhindra att samma annons visas varje gång, säkerställa att annonser visas korrekt för annonsörer och i vissa fall välja annonser som är baserade på dina intressen. 

Följ anvisningarna i avsnittet ”Hur kan jag kontrollera kakor?” för att vägra dessa kakor.

Kakor från sociala nätverk:Dessa kakor används för att göra det möjligt för dig att dela sidor och innehåll som du tycker är intressanta på våra Webbplatser via tredje parts sociala nätverk och andra webbplatser. Dessa kakor kan även användas i reklamsyften. 

Följ anvisningarna i avsnittet ”Hur kan jag kontrollera kakor?” för att vägra dessa kakor.

Andra spårningstekniker

Kakor är inte det enda sättet att känna igen eller spåra besökare på en webbplats.  Vi kan använda andra, liknande tekniker emellanåt, som pixeltaggar (kallas ibland ”web beacons” eller ”clear gifs”).  Dessa är små grafiska filer som innehåller en unik identifierare som gör det möjligt för oss att se när någon har besökt våra Webbplatser [eller öppnat ett e-postmeddelande som vi har skickat till dem].  Detta låter oss, till exempel, [övervaka användares trafikmönster från en sida inom våra Webbplatser till en annan, leverera eller kommunicera med kakor, förstå om du har kommit till våra Webbplatser från en annons online som visas på en tredje parts webbplats, förbättra webbplatsens prestanda samt mäta e-marknadskampanjers framgång].  I många fall förlitar sig dessa tekniker på kakor för att fungera korrekt och om du inte accepterar kakor kommer deras funktion att försämras.

Våra Webbplatser kan även använda så kallade ”flashkakor” (även kallade ”Local Shared Objects” eller ”LSOs”) för att, bland annat, samla in och lagra information om din användning av våra tjänster, förebyggande av bedrägerier och för andra webbplatsfunktioner.

Om du inte vill att flashkakor sparas på din dator, kan du justera inställningarna för din Flash Player för att blockera lagring av flashkakor med verktygen som finns i panelen Lagringsinställningar för webbplats (Website Storage Settings Panel). Du kan även kontrollera flashkakor genom att gå till panelen Globala lagringsinställningar (Global Storage Settings Panel) och följa anvisningarna (som kan innehålla anvisningar som förklarar hur du, till exempel, tar bort befintliga flashkakor (kallas ”information” på Macromedias webbplats), hur du förhindrar att flashkakor placeras på din dator utan att du tillfrågas och (för Flash Player 8 och senare) hur du blockerar flashkakor som inte levereras av operatören till sidan som du besöker just då).

Observera att inställning av Flash Player att begränsa eller inskränka godkännande av flashkakor kan minska eller hindra vissa flashapplikationers funktioner, inklusive flashapplikationer som används i samband med våra tjänster eller vårt innehåll online.

Riktad reklam

Tredje parter kan placera kakor på din dator eller mobila enhet för att placera reklam via våra Webbplatser. Dessa företag kan använda information om dina besök på denna och andra webbplatser för att tillhandahålla relevant reklam om varor och tjänster som du kan vara intresserad av. De kan även använda teknik som används för att mäta reklamens effektivitet. Detta kan de åstadkomma med kakor eller pixeltaggar för att samla in information om dina besök på denna och andra webbplatser för att tillhandahålla relevant reklam om varor och tjänster som kan vara av intresse för dig. Informationen som samlas in via denna process gör det inte möjligt för oss eller dem att identifiera namn, kontaktuppgifter eller annan personligt identifierbar information såvida du inte tillhandahåller dessa uppgifter.

Hur kan jag kontrollera kakor?

Du har rätt att bestämma om du vill acceptera kakor eller inte.  Du kan ställa in dina kakpreferenser genom att klicka på tillämpliga länkar för att välja bort (opt out) kakor, som finns i kaktabellen ovan.

Du kan ställa in eller justera din webbläsares inställningar att acceptera eller vägra acceptera kakor. Om du väljer att vägra acceptera kakor, kan du fortfarande använda vår webbplats, men vissa funktioner och delar av vår webbplats kan vara begränsade.   Besök webbläsarens hjälpmeny för mer information om hur du kan vägra att acceptera kakor via din webbläsare, hur du går till väga varierar mellan olika webbläsare.

Dessutom erbjuder de flesta reklamnätverk ett sätt att välja bort riktad reklam.  Om du vill ha mer information om detta, besök http://www.aboutads.info/choices/ eller http://www.youronlinechoices.com. För mer information om alternativ att välja bort som Google erbjuder, klicka här.

Hur ofta kommer ni att uppdatera denna kakpolicy?

Vi kan uppdatera denna kakpoliy emellanåt för att återspegla, till exempel, förändringar av kakor som vi använder eller för andra operativa, juridiska eller lagstiftningsmässiga skäl.  Besök därför denna kakpolicy regelbundet för att hålla dig informerad om vår användning av kakor och liknande teknik. 

Datumet längst upp i denna kakpolicy visar när den uppdaterades senast. 

Var kan jag hitta mer information?

Om du har frågor om vår användning av kakor eller andra tekniker, skicka ett e-postmeddelande till dataprivacy@dorel.eu.